Fogalomtár

Minőségi beépíthető konyhagépek értékesítése beszerelése egy kézből, garanciával Szegeden!

Aqua Control

Az AEG-Electrolux teljes körű vízvédelmi rendszere, az AQUA-CONTROL három területen is véd a víz okozta károktól. A dupla falú vízbevezető tömlő és a készülékbe épített ki- és túlfolyás elleni védőrendszer megbízható védelmet nyújt a vízkárok ellen. Ha mégis zavar támad, egy szivattyú távolítja el a készülékből az összegyűlt vizet akkor is, ha a mosógép ki van kapcsolva. Egyes készülékek hangjelzéssel is figyelmeztetnek a vízzel kapcsolatos üzemzavarra (AQUA-ALARM).

Coolmatic

Nagybevásárlásokkor megnő a hűtőkapacitás iránti igény, hiszen rövid idő alatt nagy mennyiségben kerül a készülékbe nem hűtött élelmiszer. Csak egy gombnyomás és a hűtő a következő hat órában 2 °C-ra hűti le a belső teret, majd automatikusan visszaáll az előzetesen beállított hőfokra.

Direct Touch

Az AEG-Electrolux vezérlésének a legjobb módja a DIRECT-TOUCH vezérlés.
Az érintős csúszókapcsoló segítségével kiválaszthatja a megfelelő hőfokot, majd aktiválja a főzőzónát. Csak érintse meg a kívánt szintet, majd tolja a kívánt hőfokig. A kijelzőn láthatja, hogy melyik főzőzóna milyen hőfokon üzemel.

Éjszakai program

Ez a mosogatóprogram rendkívül csöndes. Kiválasztható éjszaka vagy egy gazdaságosabb energia díjszabású időszakban. Ennek a választási lehetőségnek a használata azt jelenti, hogy a gép alacsonyabb víznyomással mosogat azért, hogy a zajszint még alacsonyabb legyen.

ExtraHygiene

Az Extra higiénia program az utolsó öblítési szakaszban 10 percre megemeli a víz hőmérsékletét 70°C-ra. Ezzel garantálja, hogy a baktériumok 99,99 % -a elpusztul, mire kiszedi az edényeket a készülékből. Az Extra higiénia opció az intenzív programnak már eddig is része volt. Mostantól már opcióként választható, az automata és a 30 perces programokhoz is.

Frostmatic

Gazdaságos és kényelmes gyorsfagyasztás. A készülék akár 52 órán át folyamatosan működik, majd automatikusan visszaáll az előzetesen beállított hőfokra. Így az élelmiszer gyorsan lefagy +25 °C-ról -18 °C-ra (100 literenként megközelítőleg 4,5 kg élelmiszer).

Fuzzy Logic

Az AEG-Electrolux új generációs készülékeibe először építette be azt a technológiai koncepciót, amely új komfort- és teljesítménykategóriát jelent. A megvalósult fejlesztések már a jövő intelligens készülékeit jellemzik. Teljesen automatikusan épülnek egymásra a technikai lehetőségek: a súlyérzékelés, a vízszennyezettség szenzora, a FUZZY-LOGIC elektronikus vezérléssel. Ezek lehetővé teszik, hogy a készülék a lehető legkevesebb víz, áram és mosószer felhasználásával, a leghatékonyabban működjön.

Húshőmérő

A húshőmérő használatával garantált az alapos sütés. A sültbe szúrt tű a belső hőmérsékletet érzékeli. A kijelzőn megjelenik az eszköz ikonja.
A sütő elektronikája kikapcsol, ha a belső hőmérséklet a beállítottnak megfelelő.
Az optimális belső hőmérséklet garantálja, hogy az étel pont annyira legyen átsülve, amennyire szükséges: kissé nyersen, közepesen vagy átsülve.

Indukció

Ez a felfűtési mód elektromágneses indukción alapul. A hőt a főzőlap és a speciális edény (mágnesezhető) között keletkező mágneses mező indukálja. Csak azon a felületen melegszik fel a főzőzóna, ahol az edény hozzáér, a többi rész hideg marad. A hőátadás olyan jól szabályozható és gyors, hogy a legkényesebb étel sem ég oda az edényben.

Inverter motor

Rendes körülmények között Ön sohasem látja a mosógép motorját. Ez igaz az inverter motor esetében is, de ezt hallani sem fogja. Ezt a motort az AEG-Electrolux teljesen újratervezte, így a hagyományos szénkefék nélkül működik. Ennek köszönhetően megszűntek a mosógépekben jellemzően megtalálható, természetes kopásnak kitett alkatrészek. A motorok sokkal robusztusabbak, ugyanakkor csendesebbek is – hosszabb a működési idejük és nagyobb centrifugálási sebességgel bírnak. Röviden: nagyobb csend és teljesítmény hosszú távon.

Légkeverés

Ennél a sütési programnál a készülék a felső és az alsó fűtőszál melegét a ventilátorral úgy osztja el, hogy a belső hőmérséklet azonos akkor is, ha két tepsiben sül az étel egyszerre.

MaxiSight

Az AEG-Electrolux kifejlesztett egy teljesen új kezelőfelületet, mely minden eddiginél pontosabb és precízebb kontrollt tesz lehetővé. Az új felület könnyen értelmezhető és logikusan kezelhető. A vizuális visszajelzések részletes információt adnak a főzőzónákról.

Multitab

Az új mosószerek új mosási technológiát igényelnek. Az új AEG, Electrolux, és Zanussi mosogatógépek rendelkeznek a „3 in 1” technológiával.
A mosogatógép paramétereit, mint például a mosási időt és a hőmérsékletet, a „3 in 1”, a „4 in 1” és az „5 in 1” tabletták használatához igazítja. A mosószer hatékonyságának, a szükséges vízkeménységnek és az optimális mosogatási időnek a kombinációja garantálja a legjobb és a legköltséghatékonyabb eredményt.

OptiHeat

Az OPTIHEAT CONTROL segítségével a maradék hőt használhatja főzésre, melegen tarthatja az ételt, vagy amíg meleg a főzőlap, felmelegítheti rajta a már elkészült ételt. Az indukciós főzőlapoknál kevesebb a maradék hő, de a kijelzés ott is működik.

ÖkoPlus

Ezzel az opcióval jelentősen csökkentheti a szárítási szakasz hosszát és hőmérsékletét. Így akár 25 % energiát is megtakaríthat, de ha meleg vízre csatlakoztatott készüléke van, akkor a megtakarítás mértéke a 60%-ot is elérheti.

SousVide sütés

A sous-vide  egy professzionális főzési technika. A lényege, hogy a vákuum fóliába zárt étel, órákon, esetleg több napon keresztül, azonos hőmérsékleten sül. Fontos kritérium, hogy a hőmérséklet fokra pontosan azonos legyen a szuvidolás teljes időtartama alatt. A vákuum alatt történő sütés közben az ételekben megmaradnak a tápanyagok, ásványi sók és vitaminok. Az így készült ételek nem csak egészségesek, de minden képzeletet felülmúlóan finomak is lesznek. Tökéletesen omlós, szaftos étkeket készíthet a sous-vide programmal.

ProClean

ProClean vízkar: kétkörös forgás, intenzív vízpermet, alapos tisztítás.
A ProClean vízkar biztosítja, hogy a víz a nehezen elérhető helyekre is eljusson, még a legzsúfoltabb mosogatógépben is. A vízkar egyik végén található egy másik forgó kar, mely szintén vizet permetez az edényekre. A dupla kar kétszeres hatékonysággal spricceli a vizet, és ezzel a gép tökéletesen tisztára mossa az edényeket.

ProWater

A ProWater rendszerű mosogatógépekben van egy harmadik vízkar is, a készülék felső részén. Ez az extra kar 5 különböző szinten képes vizet permetezni az edényekre, s ezáltal garantáltan tiszták lesznek a legzsírosabb, legpiszkosabb edények, még a legzsúfoltabb mosogatógépben is.

Sensorlogic

A legújabb mosogatógépek már egy töltetfelismerő rendszerrel is el vannak látva.
Ha egy programot úgy indítunk el, hogy a felső és/vagy az alsó kosár kihasználtsága csekély, az elektronika az edények mennyiségének megfelelően változtat a felhasználandó víz mennyiségén és a mosogatás időtartamán. Így lehetővé teszi kis mennyiségű edény nagyon gyors és lehető leggazdaságosabb elmosását is.

Flexi Runners teleszkópos sütősín

Semmi sem egyszerűbb, mint a teleszkópos sütősín segítségével ellenőrizni az ételeket, amikor azokat kiveszi a sütőből. Csak kinyitja a sütő ajtaját, kihúzza a sütősínt, kitámasztja anélkül, hogy a tálcát le kellene tennie, és marad egy szabad keze, hogy az ételt ellenőrizni tudja. Lehetőség van egyszerre több sütési szint használatára is.

Ujjlenyomatmentes felület

Már a múlté, hogy a rozsdamentes acélsütőn nyomot hagy a kéz. Az új bevonattal ellátott felület mindig csillogó marad.

WaterSave

A készülékben alkalmazott fejlett WaterSave technológia akár 50%-kal képes csökkenteni a vízfelhasználást. Ez annak köszönhető, hogy minden mosogatás utolsó öblítővizét eltárolja a belső tartályban, és később felhasználja a következő mosogatás első, előkezelési fázisában. Így egyszerre fogyaszt kevesebb vizet, mint a többi mosogatógép, és biztosítja a makulátlan végeredményt.

AutoOff

Az AutoOff funkció egy rövid standby mód után teljesen kikapcsol, Így nem fogyaszt energiát a következő program elindításáig.

OptiSense

Az OptiSense rendszer a töltet méretéhez igazítja az energia- és vízfogyasztást, illetve az időtartamot, ami a maximális hatékonyság előfeltétele – függetlenül attól, hogy teljes töltetről vagy csupán néhány ruhadarabról van-e szó.

ProTex Plus

Bármekkora is a töltet, és bármilyen finom is a ruhanemű, a ProTex Plus mosógép és a Woolmark Gold tanúsítvány a biztosíték arra, hogy minden egyes darab a lehető legkíméletesebb kezelést kapja. Az XXL Soft Drum dob gondoskodik a kíméletes kezelésről, míg az OptiSense rendszer a töltet méretéhez igazítja a programot – ruháit nem fenyegeti többé a túlmosás veszélye. A DirectSpray technológia villámgyorsan feloldja a mosószert, ami az egyöntetűbb mosás és a hatékonyabb öblítés kulcsa.

ProTex

Bármekkora is a töltet, és bármilyen kényes is a ruhanemű, a ProTex mosógép és a Woolmark Silver tanúsítvány a biztosíték arra, hogy minden egyes darab a lehető legkíméletesebb kezelést kapja. Az intelligens OptiSense rendszer a töltet tömegéhez igazítja a ciklus paramétereit, így nem kell a túlmosástól tartani, ráadásul az óriási, XXL méretű dob bőséges helyet kínál, ezért a ruhák soha nem fognak összepréselődni.

ProCook

A funkcióval beállíthatja 3 különböző hőfokozatra a főzőzónákat (intenzív főzés, normál főzés, melegen tartás), így csak az edényeket kell mozgatni a különböző hőmérsékletű felületek között. Az indukciós technológiának köszönhetően, csak az edények alatt lesz meleg a főzőlap. A zónák többi része biztonságosan hűvös marad.

Silent System Plus

A Silent System mosógéppel éjszaka is nyugodtan moshat, nem fogja hallani a zaját. A szinte hangtalan működés érdekében a készüléket speciális szigetelőrétegekkel láttuk el. 

Time Manager

Ezzel a funkcióval saját időbeosztásához igazíthatja a program hosszát-lerövidítheti a programot ha épp siet,de meg is nyújthatja.

Time Beam

Hátralévő idő kijelzés a padlón.

FlexiBridge

Több főzőzóna összekapcsolható.

TouchControl

Érintőkapcsolós vezérlés.

MyFavorite

Beállíthatók, majd egy gombnyomással elindíthatók a leggyakrabban használt programok.

TimeSaver

Programrövidítő opció.

EnergySaver

Energiatakarékos opció.

FlexiWash

Egyszerre mosogathatja el a fazekakat és a törékeny üvegpoharakat. A FlexiWash® program nagyobb hőfokon és nagyobb víznyomással dolgozik az alsó kosárban, míg kíméletesen és kevésbé meleg vízzel mossa tisztára a törékeny edényeket a felső kosárban. A felső kosárban a SoftSpikes® pohárrögzítő gumitüskék biztonságosan a helyükön tartják a hosszú szárú pezsgőspoharakat is, így biztosan nem borulnak fel.

Öko időzítő

Az energiatakarékosság érdekében a főzőzóna fűtőegysége korábban kikapcsol a visszaszámlálásos időzítő hangjelzésénél. A működés időbeli különbsége a hőfok beállításától és a főzési idő hosszától függ.

Cook Assist

Az egyszerű főzés optimális hőmérsékleten.

 

Konyhagép Áruház Szeged
Minőségi beépíthető konyhagépek értékesítése beszerelése egy kézből, garanciával Szegeden!”